Supă cremă de broccoli

de Rita Ilies in Supe, 30 Mar 2015 | 4735 vizualizari

 

O supă caldă prinde bine în sezonul rece, iar dacă-i și plină de vitamine, e tot ceea ce avem nevoie pentru a ne menține energia la cote maxime peste zi.

Pentru azi am ales broccoli. Mineralele pe care le conține sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Potasiul sprijină funcțiile nervoase, fierul transportă oxigenul către țesuturi și are acțiune antioxidantă. Calciul este mineralul prezent în cantitatea cea mai mare în corpul nostru, el fiind indispensabil pentru o bună contracție musculară, pentru secreția hormonală și funcționarea vaselor sangvine.

Vitaminele care intră în componența folaților sunt necesare în producerea de celule noi. Dintre acestea face parte și acidul folic esențial în producerea, repararea și funcția ADN-ului. Vitamina K este cea care intervine în procesul de coagulare a sângelui și este esențială în dezvoltarea corectă a ficatului. Nici vitamina E nu lipsește din această legumă specială.

Așadar, chiar dacă unii dintre voi nu sunt adepții supelor cremă, vă îndemn să consumați broccoli sub orice formă. :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g broccoli
  • rădăcină de praz ( 10-15 cm )
  • o rădăcină mică de păstârnac
  • un morcov mic
  • o felie de țelină
  • un cartof potrivit
  • un cub de unt
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • o linguriță cu pudră de nucșoară
  • piper roșu
  • sare după gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de broccoli:

Fierbeți o supa de legume din pastarnac, morcov, țelina și cartof ( nu uitați sa adaugați un praf de sare, altfel legumele vor avea un gust fad ).

Scoateți legumele fierte intr-un castron incapator. In supa de legume opariți prazul și buchețelele de broccoli spalate in prealabil.

Mixați legumele fierte cu untul și jumatate din cantitatea de smantana, cu ajutorul blenderului de mana. Adaugați treptat prazul și broccoli și restul de smantana. Mixați pana cand veți obține o crema densa.

Treptat adaugați din supa de legume pana cand veți ajunge la consistența dorita. Potriviți supa de sare și piper și serviți-o cu crutoane.

Este delicioasa!

TIPS-URI

1

Vă recomand ca atunci când pregătiți supe limpezi să păstrați din zeamă măcar 500 ml într-o sticlă de plastic la congelator. Vă va prinde bine când veți prepara supe cremă. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de broccoli si dovlecei